Browser compatibility - perfect in Firefox not in Explorer

  • 1
  • Question
  • Updated 8 years ago
Hi there,

I have just launched my site today but I have had HUGE headaches with explorer displaying the site with errors, code across the page, image breaks..it goes on and on. It works and displays perfectly with Firefox and Safari.

So if anyone can help me out on what they can suggest to get the site to load just as good as Firefox - I would greatly appreciate it!

Very excited to get my site LIVE today - if we can get over this hurdle i will be even happier!

Thanks,

Monique
Photo of monique.wolland

monique.wolland

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 8 years ago

  • 1
Photo of jeremy

jeremy, Employee

  • 1349 Posts
  • 90 Reply Likes
Hello there Monique,

Would you be able to share your URL with us so we can take a look at your site?

Many thanks for working with us on this.
Photo of monique.wolland

monique.wolland

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes




Hi Jeremy,

Unfortunately I had to revert the new site (made in Yola) back to its original site so i cannot post the URL. However i have added the screenshots of the problems i was experiencing while viewing it in Explorer.

I did a bit of reading through the forums and Explorer seems to be giving lots of people problems with misaligned pages - which is what i was experiencing. I built mine using Firefox, but i believe even if i built it using Explorer and then came to testing it in Safari or others I would be getting different results and perhaps more alignment differences?

Any recommendations? Thanks for your rapid response by the way - its much appreciated!

Thanks,

Monique
Photo of jeremy

jeremy, Employee

  • 1349 Posts
  • 90 Reply Likes
Hi there Monique.

I am going to have one of our experts take a look at your site and they will respond to you here.

Many thanks for the screenshots.
Photo of jeremy

jeremy, Employee

  • 1349 Posts
  • 90 Reply Likes
Hi there Monique,

We took a look at your site and I see you have a fair amount copied from MS Word.

I need to advise you that when you copy and paste rich text directly from MS Word (or another word processor) onto your site, this brings along a whole lot of unwanted formatting that is not web friendly and can easily break your page. It can also cause your site to show up inconsistently in different browsers. The problem might not always show up immediately, but sometimes it happens after you save and navigate to a different page or log out and log in again. To avoid display and loading issues, the best alternative is first to paste your text into NotePad (in the accessories folder of your computer) and then paste it as plain text onto your Yola page. You can then use the Yola text editor to format your text as desired. Please note that this would be the case with any browser-based text editor you might use, not just Yola. It is a universal website building problem.

It's also always a good idea to keep a copy of your text in a .txt file from Notepad so that you have a backup copy kept on your PC.

The solution in this case - you can delete the existing text and then re-add it to your page following the steps above.

For more information on why your site might not load in the site builder and what to do about it, see this tutorial. You can also use this Text Editor to format and spell check your text and strip out MS Word code. It will generate valid markup which you can safely paste into the Yola site builder.

If this doesn't solve the problem, please let me know.