Image/Flickr widget urgent help!

  • 1
  • Problem
  • Updated 9 years ago
  • Solved
Hello!
I am a lecturer for 26 2nd year, photographic students, and have introduced Yola to help them create their very own webistes. Lately I have found some issues with loading pictures and the Flickr widgets... and this is becoming a grave concern. Our students are approaching their final few days @ college, and as such, their websites will be the jewel in their crowns....if only the widgets would work!!!
Could someone please get back to me re this issue? I fear they will not finish their sites in time, since most (if not all) of them have been complaining thst the widgets will "load component"...but not display properly once "loading" is finished.

Please help!?!
karen
Photo of Karen Pienaar

Karen Pienaar

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
  • worried...

Posted 9 years ago

  • 1
Photo of Emmy

Emmy

  • 5892 Posts
  • 299 Reply Likes
Hi Karen,

That is awesome that you are having your students create websites, we are excited to hear that! I'm sorry they are having some trouble with the Flickr Widget and would like to offer some suggestions for them to try:

* Check the privacy settings with Flickr - if the pictures you want are marked private, they will not show on your site.
* Make sure the tags you are using are accurate and match the ones on your photos.
* Make sure your pictures are classified as Photos on Flickr and not another category.
* Make sure that you have used the email address associated with your Flickr account (if you have more than one email).
* Be as specific as possible in your search terms.

Please let us know how this goes and if your students continue to have trouble.

Kind Regards,
Emmy
Photo of Kershnee

Kershnee

  • 2087 Posts
  • 152 Reply Likes
Hi Karen - Did Emmy's suggestions help you resolve your issue? Please let us know if you are still having a problem with this.
Photo of Karen Pienaar

Karen Pienaar

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
hey guys!

well, most of my students were in today, and we had another look @ their problems...
I think I should clarify the issue: It seems that when loading the widget, the content never actually displays. So, there are no photos loading at all - and one can only see the green outline of the widget-bar with the words "EDIT" etc on it....
When I said it doesnt display properly, I meant there is no content (not even someone else's photos).
So i'm thinking it's not because of a naming, tagging, emailing, classification or privacy issue on Flickr, but maybe an issue with the widget itself?!?

What do you think guys?
Karen
Photo of Sanja

Sanja, Official Rep

  • 10698 Posts
  • 495 Reply Likes
It could be a number of things Karen. Let's see if we can start eliminating some of the possibilities. One of the reasons why your content box may be "empty" is because it's unable to pull up any photos due to incorrect information.
If you have already double-checked your privacy option, the category as being Photos and your email address for your Flicr account is correct, then can you let us know what tag(s) you are using for the photos you want to show up?

Are the tags the same as the ones in your search function box?

I'm confident that we'll get this working. Thank you for being patient with us as we try to sort this out.
Photo of Karen Pienaar

Karen Pienaar

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Hmmm...thanks Littleus!

I'll have to check with one particular students' info tomorrow. According to her, the tags are the same as the ones in the search function box. I think it was "FED" or something like that. I've logged in using her details, and was able to add a lightbox with my details, and everything works well.
Please give me till tomorrow to check with her again - should be in about 10hours or so.

Thanks again. Her domain is called m2photography if you'd like to check anything. (I belive the problem widget was on the "other things i do" page.

Chat tomorrow!
Karen
Photo of Sanja

Sanja, Official Rep

  • 10698 Posts
  • 495 Reply Likes
Please do keep me updated. I was able to view her site and the only thing is in her search function box is the word "fashion" - she will need to double check to see if this word corresponds with the tag she has on her Flickr account. Also, if she has other tags present in the Flickr account for the photos - have her delete them. Try using only 1 tag for all the photos and the same tag word for the search function box.
Photo of judyastack

judyastack

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
You might be able to get around this by using flickr slide show for now at http://flickrslidr.com/
Photo of Karen Pienaar

Karen Pienaar

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
hello again!
thanks so much for the feedback! I've spoken to her and she seems to be getting on ok now. She has deleted some widgets and applied new ones which seem to do the job. Also, she said she re-organized things in Flickr so her tags and sets all carry the same name (only one tag i believe). If we run into any other problems, I'll be sure to try your suggestions and get back to you should we still have problems.
Again, thank you for you assistance. Yola rocks!!!
Photo of Emmy

Emmy

  • 5892 Posts
  • 299 Reply Likes
Wonderful, we're glad to hear this is working now, thanks for letting us know!