Incorrect Tutorial! Invalid Widget Id!

  • 2
  • Problem
  • Updated 7 years ago
  • Solved
I am getting many messages saying: Invalid Widget Id Cannot find component HTML. I've read the tutorial and I know what the problem is, but my site will not load after I click OK on all of the error messages.
Photo of Clambo Clamster

Clambo Clamster

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
  • unsure

Posted 7 years ago

  • 2
Photo of Brianna


  • 2045 Posts
  • 92 Reply Likes
Hello Bob,

Thanks for your message. You could receive a message like this "Invalid Component id '134'. Cannot Find Component HTML" if:

1. You have pasted some HTML onto your page that is not valid. This often happens if you accidentally miss a portion of the code and a tag is not closed.
2. You have copied and pasted some text from MS Word that has introduced problematic HTML or CSS.

The best way to avoid this is to first copy and paste into a program like Notepad (you'll find it in the Accessories folder of your computer) This will strip out any unwanted formatting and you can then safely paste into the Text Widget.

If you get a message like this, hold down the escape key (ESC) until it goes away. Then try to delete any widget that you think might contain problematic HTML or text copied and pasted from MS Word.

If this does not work, unfortunately you will have to rebuild the page. One thing you can do is save a copy of your pages by clicking on the drop down arrow next to the "save" button and selecting "save page as". This will give you a back up version of your page in case something goes wrong. Remember to untick the box that says "include in navigation" so that the back up page does not appear in your main navigation.

Please share your site URL with us so we can take a further peek if you continue to struggle.

Photo of Clambo Clamster

Clambo Clamster

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
Thank you! I actually already fixed it, but thanks anyway. Also, I know what happened, I put in the code <textarea cols="25" rows="7"> and forgot to close it, so It swallowed up the bottom half of my home page.
Photo of Sanja

Sanja, Official Rep

  • 10698 Posts
  • 495 Reply Likes
Fantastic to hear that the issue has been fixed up! It's amazing how one little missing > can really do some strange things!