Neocounters not working and producing errors on my sites.

  • 1
  • Problem
  • Updated 9 years ago
  • Solved
We have the paid Premium Neocounters on our three sites.

www.edibleplatecompany.com
www.swimfin.es
www.swimfin.fr

Last night, when entering the page with the Neocounter on it, we started getting error messages from Adobe Flash Player 10.

"A script in this movie is causing Adobe Flash Player 10 to run slowly. If it continues to run, your computer may become unresponsive. Do you want to abort the script?".

The Neocounter widget is not displaying correctly and, if you don't abort the script (as suggested). your PC eventually freezes up. We have reported this error to Neoworx but have not heard back from them.

Is anyone else getting this same problem and does anyone know of a fix?
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
  • anxious

Posted 9 years ago

  • 1
Photo of lambofgod

lambofgod

  • 875 Posts
  • 35 Reply Likes
Hello Paul,
Sorry that no one has helped you with your problem quickly. I think most of Yola's community is sleeping right now. I just tried to find the counter. Is the part that is circled where the counter is?

If it is, I didn't get any messages nor did the counter show up. This may be a problem with the widgets server or company. You should try to shoot them an email and see what they say. But we shall wait to see if anyone has any info on this.
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
Yes, it's exactly where you have circled. I have sent Neoworx two emails but so far no reply.
Photo of lambofgod

lambofgod

  • 875 Posts
  • 35 Reply Likes
Ok, I have just tried your site again and now it is displaying the message :(. So in the meantime till it gets fixed, I would take the counter off so at least people can view the site. Because if some random person goes to your site and they don't know whats going on and their computer freezes.......that could lead a bad rep (maybe). I will browse your site after it gets fixed so I can buy some cups!
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
What a pain! I tried to update the widgets but still had problems with them so have now deleted them. Only last week we paid US$9.99 for each one which we can't use anymore. Hopefully Neoworx will resolve the problem and re-enable our accounts. Shame really because the counter was really impressive (while it worked!).
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
I have received a reply from Neoworx and the problem was as a result of an upgrade that took place yesterday. They are working to resolve the problem.
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
Paul: thanks for finding out and letting us know. We will pass this information on to anyone else having the problem. I also hope this is resolved soon. I am sure it will be!
Photo of wolframb

wolframb

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
same problem here; it was a great "show-off" little widget while it worked. Apparently they are adding some advertisement to the basic version.
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
OK, after a short break whilst trying to catch up with other things, I today tried to reload the code into my three sites. Over the past week I have received help from NeoWORX who informed me that everything is now OK.

I tried to reload the code in two ways. Firstly using the Widgetbox Gallery and secondly by creating the HTML code on the NeoWORX site and pasting it in. However both methods caused exactly the same problems as before. I contacted NeoWORX again and they signed up for Yola and created a site with a counter which you can see works perfectly well at

http://neoworx.yolasite.com

NeoWORX replied saying:
"I am getting no reports of issues from Widgetbox users. Furthermore the NeoWORX.net verison of Neocounter is different from the Widgetbox.com version so even if the Widgetbox version does not work, the NeoWORX should. They are unrelated. Hmm... strange.

I would be tempted to think that somehow Yola is caching NeoCounter thus still loading the old faulty version, but it's a stretch. Plus it does not explain why the NeoWORX version doe not work."

I hasten to add that NeoWORX have been very responsive to this problem but we seem to be at a point where no one knows what to do next.

Any ideas Yola?
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
Hi Paul

The widget on your test site looks good to me. To test further, I just published this test site with a NeoCounter: http://neotest.yolasite.com/

It appears to be working perfectly as far as I can tell. The widget loads and I get no script errors.

I copied the code directly from WidgetBox and pasted it into the HTML widget in Yola

Please can others tell us if the widgets on Paul and my test site cause any problems on your end?

Paul can you please tell me exactly what problems you are having. I know you say they are the same as the ones you originally reported, but I am not seeing any of these.

It could be that your browser or ISP has cached the old, faulty widget, so the more people who can tell us what they see the better. This will help us narrow down the options.
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Monique,

Can you send me the code you used on your test site and I will try it on my live site to see if it makes any difference?

Paul
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
I used:

<!-- <script type="text/javascript" src="http://cdn.widgetserver.com/syndicati... (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('d18f5465-2f2c-4da0-858c-eb08a0dee205');</script><noscript>Get the <a href="http://www.widgetbox.com/widget/neoco...> widget and many other <a href="http://www.widgetbox.com/">great free widgets</a> at <a href="http://www.widgetbox.com">Widgetbox&l...> -->

(above code commented out)
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
I seem to have overcome the initial problem BUT, have you seen the Hand Symbol on your test set Monique? I'm getting the same.
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
I get the hand symbol when I mouse over it, and I can click on the heading of the widget to change the display. I imagine this is expected behaviour? Or am I wrong?
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
It never used to be there and the whole thing looked a lot smoother around the edges.
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
That is definitely an issue with the widget itself, and not Yola then. I can't see how pasting the code on a Yola site would change the appearance or behavior of the widget.
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
If you look at the site NeoWORX setup, their's also has the same characteristics. http://neoworx.yolasite.com
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
OK, using the Widgetbox Gallery, it works. However if I create the code on NeoWORX, it still produces the error:

"A script in this movie is causing Adobe Flash Player 10 to run slowly. If it continues to run, your computer may become unresponsive. Do you want to abort the script?".

I am getting this error in the Yola SiteBuilder when trying to load the counter for the first time.
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
Maybe the installation of your Flash player has an issue? Can you post the original NeoWORX code here so I can try it on my test site?
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
Here's the code

<!-- NeoCounter total_country_visitors display ... START of code -->
<!--<script language="javascript" src="http://www.neoworx.net/neocounter/neo...> </script>
<div id="neocounter4" style="position:relative; width:150px; height:300px">
<div id="map_popup4" style="position:absolute; z-index:9999;"> <img name="map_image4" style="visibility:hidden"></div>
   <script type="text/javascript"> counter_id=43257; display_type="total_country_visitors"; skin=null; mapside=null; autoresize=null;</script>
<script type="text/javascript" src="http://neocounter.neoworx-blog-tools....> </div> -->
<!-- NeoCounter total_country_visitors display ... END of code -->

Above body of code commented out
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
Ok - I pasted that script and I now get the exact same error message you do. I am going to make some inquiries about this and get back to you.
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
OK, I'm going to ask my man at NeoWORX to read through this thread. I think it is in their interest to help get this working.
Photo of Marije

Marije, Official Rep

  • 4636 Posts
  • 237 Reply Likes
It would great to hear what they have to say :)
Photo of NeoWORX

NeoWORX

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Greg,

I tested your Widgetbox NeoCounter on Yola and it works correctly. Please see it here: http://neoworx.yolasite.com/

Since you subscribed to this version I suggest you install it again directly from Widgetbox. Once you did that replace the new widgets' ID numbers with the 3 you saved and sent me. I did that for the NeoCounter on http://neoworx.yolasite.com/ and as you can see the visitor count has not been lost.

As for the NeoWORX version of NeoCounter, I did notice that it causes Flash to crash. At least the javascript code, not the Flash code. I will look into this. Perhaps the good folk from Yola will also investigate and post an explanation here.

But as far as your specific problem is concerned, if you re-install the Widgetbox version of NeoCounter, which you subscribed to, it should work.

Let me know if you require further assistance at: help AT neoworx DOT net

Roberto
Customer Service
www.neoworx.net
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
Roberto:

Thanks so much for reading this and commenting on the thread. We really appreciate your time and effort in helping to resolve this.

I also have success with the WidgetBox version, but the NeoWORX version crashes Flash. (I get the same error message that Greg does)

If you have any pointers to me as to what we can check on from the Yola end of things, I would really appreciate this.

Paul: meantime, does this provide a viable workaround for you?
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
Paul, my name is PAUL, not Greg
Photo of Monique

Monique, VP of Customer Support

  • 6294 Posts
  • 446 Reply Likes
Oops sorry - it is late and I am way too tired. Fixed!
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
OK I GIVE UP!

After many hours of trying to get this fixed I have decided to give up and have asked NeoWorx (or is it Widgetbox?) for my money back. I just couldn't get to the bottom of this and I am now totally confused. Shame really as the counters were really good while they worked. My recommendation....stay clear of these counters.
Photo of NeoWORX

NeoWORX

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Paul,

I thought we had discussed all your troubles and solved them. What's happenning now?
1) sign in your Widgetbox Member Area
2) go to My Widgetbox/Installed widgets
3) find your widgets and install them again

If you don't find them, look up "NeoCounter" in the Gallery and install new NeoCounters.

I don't know what else I can do to help you. But if you still need assistance, contact me directly at help@neoworx.net.
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
I've tried and tried to get this working but all I get is a horrible looking Pink/Purple counter with a permanent HAND symbol on it. It doesn't look too good!
Photo of Kershnee

Kershnee

  • 2087 Posts
  • 152 Reply Likes
Hi Paul,

Just to let you know we have asked an engineer to have a look at this. I will keep you updated.
Photo of Kershnee

Kershnee

  • 2087 Posts
  • 152 Reply Likes
Hi Paul,

Just to let you know what is happening regarding this issue. With the help of an Engineer we ran several tests and unfortunately the issue doesn't seem to be within the Site Builder or our environment.

I am really sorry about this and we really want to help you resolve this issue. Paul from Neoworx has posted his email address on this thread. I will be emailing him directly for some help with debugging this issue. I will include in this email as well.
Photo of Paul

Paul

  • 45 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Kershnee,

To be totally fair to Neoworx, they have refunded us for the Premium products without any fuss what-so-ever. I really hope they can get it resolved as the product was great and they have offered good support.