web page locked code >>> Invalid widget id 'I2009'. Cannot find component HTML

  • 3
  • Problem
  • Updated 7 years ago
  • Solved
Hello Yola,
It’s not my day today. I am logging my 2nd fault.
This time I loaded a new navigation bar ( worked on all other pages ) in html on to my http://www.southafricangeographic.com...
and it simply locked up giving me this message: “Invalid widget id 'I2009'. Cannot find component HTML”

What now delete the page with all my hart work?
Photo of Ernst Weinert

Ernst Weinert

  • 147 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 7 years ago

  • 3
Photo of Brianna


  • 2045 Posts
  • 92 Reply Likes
Official Response
Hello Ernst,

You could receive a message like this "Invalid Component id '134'. Cannot Find Component HTML" if:

1. You have pasted some HTML onto your page that is not valid. This often happens if you accidentally miss a portion of the code and a tag is not closed.
2. You have copied and pasted some text from MS Word that has introduced problematic HTML or CSS.

The best way to avoid this is to first copy and paste into a program like Notepad (you'll find it in the Accessories folder of your computer) This will strip out any unwanted formatting and you can then safely paste into the Text Widget. If you get a message like this, hold down the escape key until it goes away. Then try to delete any widget that you think might contain problematic HTML or text copied and pasted from MS Word.

If this does not work, unfortunately you will have to rebuild the page. One thing you can do is save a copy of your pages by clicking on the drop down arrow next to the "save" button and selecting "save page as". This will give you a back up version of your page in case something goes wrong. Remember to untick the box that says "include in navigation" so that the back up page does not appear in your main navigation. We are working on solutions for both of these scenarios to prevent problems of this nature in future. For more information on why your site might not load in the Sitebuilder and what to do about it, see this tutorial: My site won't load in the Sitebuilder.

I hope this helps!